Diksmuide

Ongewone tijden dwingen tot creatief denken. Omdat de viering van 100 jaar IJzerbedevaart dit jaar slechts met een geselecteerd publiek kan plaatsvinden, zal de plechtigheid ook digitaal te bezichtigen zijn. Met onze eigen insteek vestigen wij de aandacht op de geschiedenis van VOS en de menselijke gevolgen van kernwapenaanvallen. Hiroshima en Nagasaki zijn nog maar 75 jaar geleden.

Deze editie van de IJzerbedevaart is een product van samenwerking tussen vzw Joe English, Aan Den IJzer en VOS Vlaamse Vredesvereniging.

Hebben je ouders elkaar op een bedevaart een eerste kus gegeven ? Heb je zelf bloemen of vlaggen helpen dragen ? Vriendschappen voor het leven gesloten ? Of misschien ook een klein drama meegemaakt ? Deel je verhaal met Aan Den IJzer. Zij bewaren de verhalen en publiceren een bloemlezing ervan. Vergeet zeker niet een kopie te versturen van uw getuigenis aan info@vosnet.org.

Verhaal van Hugo De Smet aangaande honderd jaar IJzerbedevaart

Kortgeleden ontvingen we een mooie getuigenis van VOS-lid Hugo De Smet over een voor hem bijzondere editie van de IJzerbedevaart, ondertussen al meer dan zestig jaar geleden ! Lees zijn verhaal hier

Foto’s (c) Gazet van Hove.