Ontdek meer dan 500 bestemmingen in ons land

Onze Nationale Spoorwegmaatschappij (NMBS) heeft de eerste 24 uur al meer dan 500.000 aanvragen gekregen voor de gratis twaalfrittenkaart

De website www.hello-belgium.be waarop de “Hello Belgium Railpass” kan worden aangevraagd, werd maandagmiddag jl. gelanceerd. Tot en met 30 september 2020 kunnen alle inwoners van België (ouder dan 12 jaar) er met hun rijksregisternummer de gratis kaarten aanvragen. Die kaarten zullen vanaf 5 oktober 2020 recht geven op twee gratis trajecten per maand – of één heen-en-terugreis – en dat gedurende zes maanden lang, tot einde maart 2021..

De regering besliste in juni jl. om alle inwoners gratis treinritten aan te bieden als compensatie voor de vele buitenlandse reisbestemmingen die sneuvelden. De maatregel is ook bedoeld om de binnenlandse toeristische sector een duwtje in de rug te geven. Met de Railpass kan je meer dan 500 bestemmingen in ons land (her)ontdekken. De lancering ervan werd twee keer uitgesteld uit vrees voor overbevolkte treinen.

Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00u., in het weekend is er geen uurbeperking . De Railpass is enkel door uzelf te gebruiken, elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in.

altijd “iets” te beleven …

Foto’s © Gazet van Hove.