UITNODIGING

Vrijdag 9 oktober 2020 om 20 uur – DE MARKGRAAF – Kapelstraat 8

Beste Davidsfondsleden en sympathisanten,

Nadat het Groot Dictee der Nederlandse Taal in 2016 na 26 jaar van het scherm verdween, ontstond ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ en een opvolger ‘De Schrijfwijzen’; een speels alternatief waarbij niet enkel correcte spelling van belang is. Creativiteit en stalen zenuwen zijn even cruciaal om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Dit dictee is geen saaie tekst vol moeilijke woorden, maar een meeslepend verhaal dat zich afspeelt tussen de boeken of in de bibliotheek en geschreven is door een jong talent dat door Creatief Schrijven  gecoacht werd.

De bibliotheek van Hove en het Davidsfonds Hove zetten hier lokaal hun schouders onder. Deze ludieke avond is ingedeeld in drie rondes : een klassiek dictee met een originele tekst, een taalquiz om letters te sprokkelen om een lang woord te vormen en een spelling-bee van de beste kandidaten.

Waar : De Markgraaf, eerste verdieping

Wanneer : Om 19.30 gaan de deuren open en kan je je aanmelden. Om 20.00 stipt start het taalspel. Het einde is voorzien rond 22.00 uur.

Inschrijven kan online vanaf vandaag :

Wie waagt zijn kans op vrijdag 9 oktober in de bib ?        

Om praktische redenen is inschrijven via deze link aangeraden.

We hopen dat onze Davidsfondsleden en sympathisanten hieraan talrijk zullen deelnemen en wensen jullie alvast veel plezier en succes !

 

N.B. Is er een pc probleem, dan kan er ook rechtstreeks in de bib ingeschreven worden :

Tel. 03 / 455.75.70 of 0493 / 27.39.63.

 

Met vriendelijke groeten,

Uw Davidsfonds bestuur

www.hove.davidsfonds.be

Lieve Duffeler (Davidsfonds)

Foto’s (c) Gazet van Hove.