Begraafplaatsen evolueren meer en meer naar plaatsen die als park worden beleefd, met aandacht voor bezinning, rust en privacy voor rouwenden en niet-rouwenden die een bezinningsplaats zoeken. Ze vervullen een rol als park. Het bureau van Andy Malengier (Landschapsarchitecten) heeft een langetermijnvisie ontwikkeld voor onze begraafplaatsen in Boechout en Vremde. Deze visie gaat onder andere over de vergroening en het groenbeheer van de begraafplaatsen. Ook willen we een onthaalruimte met voldoende zitgelegenheid creëren en voldoende parking voorzien voor fietsen en wagens.

Om dit plan voor te stellen, nodigen we iedereen graag uit tijdens een infovergadering op maandag 21 september om 20.00 uur in zaal “De Sneppe” in sportpark Sneppenbos (Vremdesesteenweg 224). Tijdens de informatievergadering komt de architect de visie en de plannen voorstellen.

  • Opgelet ! Omwille van de corona-maatregelen is het verplicht een mondmasker te dragen en je aanwezigheid vooraf te registreren via dit formulier.

Foto’s (c) Gazet van Hove.