De Zuidrand maakt zich klaar voor een bijzondere editie van Open Monumentendag

Elk jaar in september viert Europa Open Monumentendag. In Vlaanderen valt dit traditioneel op de tweede zondag van september.

De 32ste editie van Open Monumentendag, met als thema educatie, zal wegens het corona-virus een andere vorm aannemen. Een Open Monumentendag zoals de voorbije edities, zit er helaas niet in. Digitale ontsluiting of corona-proof activiteiten werden de norm. Met de slagzin ’t Zal je leren in het achterhoofd, stelde de Zuidrand een boeiend programma samen !

Zo kan je digitaal wandelen langs bouwkundig erfgoed in de gemeente Lint met curieus Lint. Of  speels wandelen met je kinderen rond het mysterie van de spoorwegontvoering of op virtuele toer in de Agfa Gevaert Fabriek in Mortsel. OF je kan ook nog naar Aartselaar voor de herdenking van 100 jaar Olympische Spelen Antwerpen met een expo. Een organisatie van Die Scoone Letter en de Heemkring van Aartselaar. Alle informatie over de monumentendag in onze Zuidrand van Antwerpen is te vinden op de website van onze streekvereniging www.dezuidrand.be/open-monumentendag-2020

Radio Zuidrand FM 105.1

Foto’s (c) Gazet van Hove.