Geachte heer, mevrouw,

Het lokaal bestuur Kontich wil de parkeerdruk in het centrum van onze gemeente verminderen en zo de leefbaarheid verhogen. Daarom voorzien we extra parkeergelegenheid in de vorm van een nieuwe randparking aan de Spoorwegstraat. In totaal zullen er na deze realisatie ongeveer 150 plaatsen beschikbaar zijn, wat een verdubbeling van de capaciteit betekent. Om deze randparking te kunnen realiseren, vinden er binnenkort werken plaats in uw buurt. De randparking zal een aanpalende uitbreiding vormen van de huidige parkeerstrook van de Spoorwegstraat. De uitbreiding komt dan op het gedeelte tussen de bestaande parkeerplaatsen tôt en met de huidige afrit van de N171 (richting Edegem). De verbinding tussen het gedeelte N171 komende van St. Rita en het gedeelte N171 richting Edegem wordt immers op de verste verbinding gebracht en dit voor de beide richtingen.

De aanleg van deze randparking start op maandag 28 september en neemt 50 werkdagen in beslag, wanneer alles verloopt volgens de vooropgestelde planning. De timing is steeds onder voorbehoud van weers-en onvoorziene omstandigheden. Wij hopen dat de werken volledig afgerond zijn nog voor de kerstvakantie.

Het is de firma Vanhoeyveld B&M bvba uit Boortmeerbeek die de werken uitvoert. Tijdens de eerste week worden de bomen gerooid. Tijdens deze période geldt op de parking een parkeerverbod. De huizen zullen echter wel bereikbaar blijven. Zowel auto-, als fiets- als voetgangersverkeer blijft mogelijk.

Vervolgens doet de aannemer de nodige aanpassingen aan de nieuwe op- en afritstroken zodat de verbinding met de N171 richting Edegem herstelt wordt. Dit duurt ongeveer 8 weken. Ondertussen startte ook reeds de aanleg van de nieuwe parkeerzone. Dit werk neemt ongeveer 4 weken in beslag. Tenslotte wordt aan de zijde met de Molenstraat nog een nieuwe fietsenstalling aangelegd. Tijdens de werken wordt de nodige omleidingsbewegwijzering voorzien. Wanneer de Spoorwegstraat toch tijdelijk en kortstondig moet afgesloten worden, zal de aannemer u hierover rechtstreeks informeren. Tijdens de werken blijven de verschillende afvalophalingen mogelijk zoals voorheen. Indien de afvalophaling plaatsvindt op een dag dat de straat toch uitzonderlijk afgesloten is, verzamelt de aannemer de afvalfracties die ’s morgens tijdig (voor 7.00 u ) geplaatst zijn, op een ophaalpunt dat bereikbaar is voor de ophaaldienst. Ook het verkeer in de Molenstraat blijft steeds behouden. De aansluiting van de Spoorwegstraat met de Molenstraat alsook de heraanleg van het wegdek van de Molenstraat worden in een latere fase uitgevoerd. Deze wordt voorzien voor maart-april 2021 en zullen 3 tot 4 weken duren. De Molenstraat is gedurende deze tijd afgesloten voor het verkeer. Hierover informeren wij u later meer in detail . Een verdere toelichting en contactgegevens vindt u op www.kontich.be/wegenwerken. Met overige vragen over de werking en bijhorende maatregelen, kan u terecht bij onze coördinator publieke ruimte via openbarewerken@kontich.be en op 03 / 451 92 82. Uiteraard zorgen deze werken voor ernstige overlast, maar wij stellen alles in het werk om deze tot het strikte minimum te beperken.  Wij zijn ervan overtuigd dat u hiervoor het nodige begrip kan opbrengen. We hopen dat u hiermee over voldoende informatie beschikt en danken u voor uw begrip .

Hoogachtend,

L. Dom

Algemeen directeur

B. Seldeslachts

Burgemeester

B. Seldeslachts, burgemeester