Ere-schepen Modest Van Diest overleden (1921 – 2020)

Modest Van Diest was een ‘levend monument’ in Hove. Hij werd geboren in Zichem (“Wij Heren van Zichem”) op 23 december 1921 en woonde er tot aan zijn huwelijk met Josée Sneyers. Na zijn studies als licentiaat in de Handels en Financiële wetenschappen kwam hij zich vestigen in Hove.

Als ambtenaar op een sociaal departement stond hij altijd ter beschikking van de Hovenaars met raad en daad. Hij regelde vele pensioendossiers. Hij was ook actief bij de Vlaamse Volksbeweging, de KWB, het Zangkoor, de BGJG (Gezinsbond) en het ACV.

Hij was op politiek vlak lange tijd actief voor de toenmalige CVP en bracht het verschillende malen tot schepen in Hove. In 2016 werd hij benoemd tot ‘verdienstelijk burger van Hove’.

Modest woonde al enkele maanden in woonzorgcentrum Cadiz in Antwerpen, waar hij op 28 september jl. is overleden.

Door de coronatoestanden zal de uitvaartplechtigheid in intieme kring plaatsvinden.

Respect voor deze mens !

Foto © Gazet van Hove.