Hove heeft nu ook zijn kunstgrasveld voor sportwedstrijden

voetballen op kunstgras

Jarenlang speelde men voetbal bij Hove Sport op echt gras. De twee voetbalvelden aan de Lintsesteenweg werden en worden dagelijks gebruikt voor wedstrijden te spelen en om te oefenen. Resultaat was dat na enkele weken na het begin van de competitie er op sommige plaatsen al niet veel gras meer te bespeuren viel (vnl. voor het doel) en dat bij hevige regenperiodes de voetbalwedstrijden soms ontaarden in een soort ‘waterpolo’. De bezettingsgraad bij Hove Sport is hoog, soms moest men uitwijken naar andere terreinen in de regio om te kunnen spelen.

Deze toestanden zijn nu hopelijk verdeden tijd, want het voormalige B-terrein langsheen de Leon Dumortierstraat werd tijdens de zomerperiode omgebouwd tot een kunstgrasveld. Het B-terrein wordt nu het A-terrein. Naast Hove Sport zijn er nog gebruikers (huurders) van de terreinen, zoals Regina Pacis.

Beter trainen en spelen

de toekomstige kampioenen van Hove Sport

Het onderliggende materiaal is van kurk, een zeer duurzaam product. De spelers van Hove Sport (m/v) zijn alvast tevreden met het resultaat want vroeger speelde de staat van het veld een rol in een wedstrijd, nu niet meer.

Het lokaal bestuur Hove en het Autonoom Gemeentebedrijf Hove investeerden in totaal 460.000 euro in de hele site. Er moet nog een degelijke omheining, beplanting langsheen de Leon Dumortierstraat en een inkompoort komen, de chalet en de kleedkamers gaat men ook nog renoveren. Er werd ook een degelijk led-verlichting aangebracht en onder het nieuwe A-terrein steken drie grote watertanks om het naastgelegen B-terrein te besproeien.

De firma Sport Infrabel voerde de werken uit met de input van Hove Sport, de Hovese Sportfunctionaris en de technische diensten van de gemeente.

Geen “praatjes” meer op de recepties

Jarenlang stond de vernieuwing van de sportsite centraal in de gesprekken op de nieuwjaarsrecepties van Hove Sport. Dit is nu voorbij. De club kan nu met frisse moed de toekomst tegemoet zien. Er komen ook nog zeventig nieuwe fietsstallingen. De volgende ingrepen zijn de dakwerken van de chalet, de kleedkamers, de Centrale verwarming en de kantine.

Met een korte plechtigheid bij een jeugdwedstrijd werd dit kunstgrasveld plechtig ingehuldigd door het lokaal bestuur Hove en Hove Sport. Nadien was er receptie, ook altijd erg belangrijk.

Foto’s © Gazet van Hove.