Maandag 29 september 2020

Deze raad ging door in zaal Da Capo, met een toeschouwerspubliek van max. 8 personen.

De notulen van de raad van 29 juni jl. werden unaniem goedgekeurd evenals het zittingsverslag.

In uitvoering van het decreet lokaal bestuur geeft de OCMW-raad delegatie aan het vast bureau voor volgende bevoegdheden :

  • Opmaak en aanpassing rechtspositieregeling
  • Opmaak en aanpassing arbeidsreglement
  • Opmaak personeelsformatie
  • Opmaak personeelsorganigram
  • Omschrijving begrip dagelijks personeelsbeheer
  • Dading einde arbeidsrelatie.

De OCMW-raad zal gerapporteerd worden over de door het vast bureau genomen beslissingen, zodat de raadsleden hun controlerecht kunnen blijven uitoefenen.

De OCMW-raad nam kennis van de opvolgingsrapportering over het eerste semester van 2020.

Schenking voor cursussen

De Jong Gepensioneerden is een feitelijke vereniging die in het Dienstencentrum Ten Hove al vele jaren allerlei cursussen organiseerde. Deze feitelijke vereniging werd recent ontbonden. De organisatie van de cursussen zal door het dienstencentrum worden overgenomen. Deze vereniging heeft in de loop van de jaren een financiële reserve aangelegd van ongeveer 9.500 euro. De vereniging schenkt dit bedrag aan het lokale bestuur met als uitdrukkelijke bestemming de organisatie van cursussen in en door het dienstencentrum. Eénparig aangenomen.

Pleegzorggemeente

Vijf provinciale pleegzorgdiensten ondersteunen pleegkinderen, pleeggasten, pleeggezinnen, gastgezinnen, ouders en familie. Pleegzorg Vlaanderen brengt ze samen rond de tafel om pleegzorg te verbeteren en te versterken. Hove telt 10 pleeggezinnen.

Elke Vlaamse gemeente kan zich kandidaat stellen als Pleegzorggemeente. Daarmee engageert de gemeente zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt een thuis te bieden. Samen met Pleegzorg Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier. Gemeenten kunnen pleeggezinnen structureel ondersteunen (startpremie, verlaagd tarief voor vrijetijdsbestedingen in de gemeente, …). Verder kan het lokaal bestuur bijdragen tot een grotere bekendheid van pleegzorg en mee zoeken naar geschikte pleeggezinnen.

Door het charter met Pleegzorg Provincie Antwerpen te tekenen, engageert het lokaal bestuur Hove zich om structureel aandacht te hebben voor de ondersteuning van pleegzorg. Eénparig goedgekeurd.

Foto’ © Gazet van Hove.