Hove

Met ondersteuning van het gemeentebestuur en tal van sponsors verkocht het oudercomité meer dan duizend pannenkoeken en werd meer dan 60 kilogram zwerfvuil opgeruimd.

Met bijna vijftig waren ze, de Rodenbach-helden, ouders en kinderen die op zaterdag 19 september langs de Hovese straten en pleinen trokken om naar aanleiding van World Cleanup Day zwerfvuil op te ruimen. Gewapend met prikstok en vuilzak en volledig coronaveilig verzamelden ze zowat 10 kilogram PMD, 50 kilogram restafval en een volle zak glas. Vooral het Frijthout, het gemeentepark en de gemeentelijke speelpleintjes bleken dringend aan een opruimbeurt toe te zijn. Hopelijk kunnen we onze gemeente nu ook met z’n allen proper houden.

Het oudercomité van de Albrecht Rodenbachschool koppelde deze zwerfvuilactie aan een pannenkoekenslag waar alle helpers en geïnteresseerden na afloop een pakketje heerlijke verse pannenkoeken konden kopen. Meer dan duizend pannenkoeken gingen over de toonbank! Een ideale manier om bekende en nieuwe gezichten aan de schoolpoort kennis te laten maken met de ouderwerking van de school. Vele jaarlijks weerkerende acties zullen het komende werkjaar niet kunnen doorgaan, maar met dit initiatief werd wel de toon gezet voor originele alternatieven.

Foto’s (c) Gazet van Hove.