Inspraaktraject ontwerp en uitvoering skatepark

Hove

Door inspraak te geven aan de gebruikers hopen we samen met hen een skatepark te realiseren dat zoveel mogelijk aan hun wensen en behoeften tegemoetkomt.

Om rekening te kunnen houden met de mening van de inwoners gebruikt ons lokaal bestuur bij grotere projecten een inspraaktraject met de betrokken doelgroep(en). Voor de aanleg van het nieuwe skatepark aan de sporthal wordt de mening gevraagd van geïnteresseerde gebruikers, skaters en steppers uit Hove (en buurgemeenten).

Het traject bestaat uit een aantal momenten waarop de gebruikers worden uitgenodigd om vanuit verschillende invalshoeken het project mee te sturen. Ze worden betrokken in de loop van de gunningsprocedure (jury), de ontwerpfase van het park en inrichting van de omliggende terreinen en schrijven mee aan de leefregels van het skatepark. Door de bijdrage van gebruikers streven we naar een gemeenschappelijk gedragen resultaat : een duurzame skateplek die zowel door de skater als niet-skater gewaardeerd wordt.

De eerste fase van het inspraaktraject heeft inmiddels plaatsgevonden. Op woensdag 9 september hebben twintigtal skaters en steppers zich verzameld in het JOC om als jury van ervaringsdeskundigen mee de ingezonden voorstellen te beoordelen. De deelnemers werden samengebracht via een open oproep op Facebook.

De volgende bijeenkomsten worden georganiseerd door het lokaal bestuur in samenwerking met Nine Yards Skateparks uit Nederland. Op deze momenten zullen alle wensen en uitgangspunten worden samengebracht die de basis vormen voor het uiteindelijke ontwerp. De timing van de bijeenkomsten wordt nog afgestemd met de ontwerper. De data van de bijeenkomsten worden aangekondigd via de facebookpagina van de gemeente en de gemeentelijke website.

Heb je vragen over het verloop van het inspraaktraject en/of de opdracht ‘Ontwerp en uitvoering skatepark’, dan kan je terecht bij de dienst Vrije Tijd.

Foto’s (c) Gazet van Hove.