Zitting dinsdag 27 oktober 2020 – gedeeltelijk fysiek en gedeeltelijk digitaal

communicatie via het scherm

In corona-toestanden ging deze gemeenteraadszitting door in zaal “Da Capo” aan de Lintsesteenweg 1a.

Het schepencollege was voltallig aanwezig, samen met voorzitter Guido Sel en de raadsleden De Vriendt, Ampe, Vandendriessche en Craen. De andere raadsleden volgden de zitting van bij hen thuis via de computer. Raadslid David Vandenberghe was verontschuldigd.

Transitieproject Landschap Zuidrand naar het Regionaal Landschap Rivierenland

Door de beslissing van het provinciebestuur van Antwerpen om de provincie gebiedsdekkend in te delen in Regionale Landschappen dient het Landschap De Zuidrand toegevoegd te worden tot het regionaal Landschap Rivierenland. Hiervoor dient een transitie gestart te worden. Hiervoor dient de gemeenteraad een goedkeuring te geven over de toetreding, statuten van het Regionaal Landschap Rivierenland en het aanduiden van de vertegenwoordigers vanuit de gemeente. Op een vraag van de groen-linkse oppositie “waarom naar Rivierenland ?” antwoordde schepen Bart Van Couwenberghe (N-VA) “dat veel Rupelgemeenten zijn aangesloten bij IGEAN en dat de Zuidrand wat te weinig volume heeft. Daarom werd er uitgekeken naar Rivierenland”. Punt éénparig aangenomen.

Onderwijs Hove 

Vaststelling algemeen kader werving, selectie en evaluatie directeur gemeentelijke basisschool en directeur gemeentelijke kunstacademie. Punt éénparig aangenomen.

Algemene afspraken

Goedkeuring algemene afspraken evaluatie gesubsidieerd personeel onderwijs gemeentelijke basisschool en deeltijds kunstonderwijs. Punt éénparig aangenomen.

Autonoom Gemeentebedrijf

De raad keurde unaniem het prijssubsidiereglement goed. Via het directiecomité krijgt men 145.000 euro.

Gemeenteraad

De raad keurde unaniem het huishoudelijk reglement goed.

De raad bekrachtigde ook unaniem de samenwerkingsovereenkomst ELZ ZORA.

Op het laatste van de zitting waren er ook geen dringende vragen vanwege de aanwezige gemeenteraadsleden.

Om 21.30u. eindigde de raad. De cafés waren toe … dus we vermoeden dat de aanwezige raadsleden vroeg thuis waren.

Foto’s © Gazet van Hove.