Regio

Streekvereniging Zuidrand en Toerisme Rupelstreek bundelen de krachten onder de noemer Streekplatform Rupel/Zuidrand en trakteren op een receptenboekje boordenvol lekkere recepten met streekproducten die de beide regio’s rijk zijn.

In de Zuidrand gingen de chefs van restaurants De Ganzenpoel in Kontich, Tisson/Rocco in Mortsel en Faim in Edegem aan de slag met smaakvolle streekbieren en ambachtelijke producten zoals notenoliën, hoeve-ijs, honing en veel meer. Denk aan een vers gebakken broodje met streekbier, goddelijke beuling of een lokale ‘vegan pokébowl’.

Komt het water je al in de mond ? Geen nood: je hoeft geen volleerde chef te zijn, ook beginners toveren de mooiste creaties op tafel! Haal jouw gratis exemplaar bij onze Zuidrandgemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel) en ga meteen aan de slag in de keuken. Een online versie van het boekje vind je ook op www.dezuidrand.be. Smakelijk !

Foto’s (c) Gazet van Hove.