Raadslid Jo Ampe stelde aan het einde van de gemeenteraad dat er in Hove problemen zijn om vergaderingen te plannen. “We krijgen veel te kort de uitnodigingen toegestuurd. Dit geeft weinig respect voor de participatie van de burgers. Men moet de uitnodigingen minstens een week op voorhand versturen. En ook de juiste e-mailadressen gebruiken. Dit is geen professionalisme en zeer gevaarlijk. Het ging o.a. over de adviesorganen van verschillende verenigingen zoals de buurt rond villa Henriëtte”. Schepen Luc Vuylsteke de Laps antwoordde hierop : “er was een technisch probleem. De zoom-sessie was nieuw. We zullen zeker rekening houden met een redelijke termijn.”

gemeenteraden per computer

Raadslid Diederik Vandendriessche vroeg aansluitend : “wanneer worden de gemeenteraden rechtstreeks visueel weergegeven ? Burgers hebben interesse om gemeenteraden life te kunnen volgen.

Sedert dat de Hovese gemeenteraden in zaal “Da Capo” doorgaan, zit er steeds een technicus in de zaal om de verbindingen met de raadsleden thuis die via de computer volgen in goede banen te leiden. Een rechtstreekse uitzending mag geen probleem zijn. We zijn benieuwd ? Eens aan Sinterklaas vragen !

Data gemeenteraden Hove voorjaar 2021.

Raadsvoorzitter Guido Sel sloot de vergadering af met volgende mededeling : “ik geloof niet dat we begin volgende jaar terug normaal kunnen vergaderen. De gemeenteraden van januari, februari, maart en april 2021 zullen op dezelfde wijze doorgaan als vandaag. De data voor de komende raden zijn de dinsdagen 26 januari, 23 februari, 30 maart en 27 april. Daarna zien we hoe de toestand evolueert. Ik vrees dat het tot de zomervakantie 2021 zal zijn”.

zal nog tijdje leeg blijven …

Foto’s © Gazet van Hove.