Politie : Resultaten wegcontroles zaterdag 12 december

Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar

Op vier verschillende plaatsen in de politiezone HEKLA controleerden we de snelheid van in totaal 1.111 voertuigen (een mooi, maar toevallig getal). Onze snelheidsradar flitste 105 (9%) voertuigen. Opnieuw hielden dus heel wat bestuurders zich niet aan de toegelaten snelheid. Zij mogen zich aan een fikse boete verwachten.

De bedenkelijke eer voor de “laagvlieger van de dag” ging naar een bestuurder die op de Prins Boudewijnlaan (zone 70) 119 km/u reed. Het rijbewijs van deze persoon werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De politierechtbank zal de verdere strafmaat bepalen.

Positief nieuws was dat we op één van de locaties geen enkele snelheidsovertreding vaststelden. Het kan dus wél ! Ook de resultaten van de alcoholcontroles zijn hoopgevend. Van de 75 ademtesten bleek er één positief. Deze persoon moest zijn rijbewijs voor drie uur inleveren en ontvangt een boete.

Samen werken, samen veilig.

www.politiehekla.be .