1 equipe 11 millions

We zijn geen ploeg van 11 miljoen Belgen

De federale regering voert momenteel een grote campagne ’11 miljoen Belgen, 1 ploeg’. Doorbraak Radio trok naar Sander Loones, kamerlid voor de N-VA, om te vernemen wat zijn reactie is op deze campagne. Let daarbij vooral op het feit dat zijn antwoord begint met gelach. ‘Ze kunnen nog geen ploeg maken van 20 ministers, laat staan van 11 miljoen Belgen,’ zegt Loones. Er zijn volgens hem hardwerkende Vlamingen op het veld en een pak Franstaligen op de bank. Dit belgicisme belooft niet veel goed voor een eventuele staatshervormingen. We zullen daarbij vooral meer belastingen op ons zien afkomen, volgens Sander Loones. Voor de Vlaamse kiezer die koos voor meer Vlaanderen, is deze campagne een kaakslag.

Luister ook naar onze andere aflevering op Doorbraak Radio.

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

DAVID GEENS
David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.
Foto’s (c) Gazet van Hove.