Hove : Gaat villa Henriëtte ook tegen de vlakte ?

Op het einde van de gemeenteraad vroeg raadslid Katia Devriendt hoe het zit met een info die ze las op Facebook, “er is een aanvraag tot afbraak van villa Henriëtte en een vraag tot nieuwbouw” ? Schepen Luc Vuylsteke de Laps antwoordde : “er is nog geen standpunt van de Gecoro, noch van het college van burgemeester en schepenen. Bij de indiening van de aanvraag is er een openbaar onderzoek met een informatieve sessie voor de omwonenden. Deze zal digitaal doorgaan met de buurt. Het openbaar onderzoek is ingegaan. Het is voorbarig om nu reeds commentaar te geven op berichten op Facebook. Voor het project in de Dennenlaan is er een nieuwe aanvraag ingediend. Er komt ook info voor de buurt. Dan kunnen ze goed geïnformeerd het openbaar onderzoek instappen.”

geschiedenis : hier komen appartementen

Op het domein naast villa Henriëtte – het voormalige notariskantoor aan de Kapelstraat – komt er een nieuwbouwproject van twee appartementsblokken met een gedeeltelijk openbaar park langsheen de Groenenborglei. Er is protest van buren in de Leliestraat i.v.m. hun privacy.

Met een eventuele sloop van villa Henriëtte verdwijnt er waardevol historisch erfgoed in Hove.

Foto’s © Gazet van Hove.