Lokale politie HEKLA arresteert twee verdachten van diefstal met geweld

Op zondag 27 december, heeft de lokale politie HEKLA twee verdachten van een diefstal met geweld gearresteerd.

Tijdens de diefstal werd een alarmpistool getoond en werd er ook een schot gelost. De twee verdachten, één minderjarige en een 18-jarige uit het Antwerpse, zijn ondertussen voorgeleid bij de jeugd- en de onderzoeksrechter.

Omstreeks 22u15 werden enkele jongeren, die in de omgeving van Fort V in Edegem hadden afgesproken, door twee personen benaderd voor een sigaret. Meteen daarna vroegen de twee echter geld. Eén van de twee verdachten haalde een wapen boven en vuurde, met wat later bleek een alarmpistool te zijn, in de richting van de vijver. Na verdere dreigementen met het wapen en na het toedienen van een vuistslag beroofden de twee één van de jongeren van zijn heuptasje.

Onze interventieploegen waren snel ter plaatse en merkten in de omgeving twee personen op, die volledig beantwoordden aan de persoonsbeschrijvingen van de overvallers. De twee werden onmiddellijk van hun vrijheid beroofd en verhoord. De verdachten werden gisteren voorgeleid bij respectievelijk de jeugd- en de onderzoeksrechter. De meerderjarige werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

 Samenwerken, samen veilig !

Foto’s (c) Gazet van Hove.