Een zesde winkel voor Opnieuw & Co !

Op maandag 1 februari openen we een zesde winkel in de voormalige showroom van Carrosserie Cryns op de Vredebaan 90 in Mortsel. Wat een nieuws ! De locatie is niet toevallig, want ze ligt vlakbij ons centraal magazijn waar alle goederen gesorteerd en geprijsd worden. Met 350 m² zal deze winkel kleiner zijn dan onze andere kringwinkels. Er zullen geen meubels verkocht worden, maar verder wordt het een kringwinkel zoals onze andere 5 winkels. Het geefpunt blijft op de Vredebaan 76. We zien je graag vanaf 1 februari !

De Loods 

Een tijdje geleden kochten we een loods van 4.000m² aan die de sorteersite verbindt met onze zesde winkel. De loods wordt nu al gedeeltelijk gebruikt als opslagplaats voor binnengebrachte goederen, maar de komende jaren wordt hij omgebouwd tot circulaire hub van in totaal 21.000 m² die in verbinding staat met de nieuwe Minerve woonwijk in Edegem die momenteel volop in ontwikkeling is. In de eerste plaats komt hier binnen een paar jaar een nieuwe uitgebreide kringwinkel, daarnaast zal er plaats zijn voor horeca, een bakker, workshops, deel- en creatieve ateliers. Het zijn spannende tijden voor Opnieuw & Co!

Opnieuw & Co vzw is een kringloopwinkel die herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht en groeide ondertussen uit tot een grote organisatie met meer dan 450 werknemers en 5 winkels. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar creëert ook kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.