De zeven burgemeesters van onze regio hebben gisterenmiddag beslist om voor al hun inwoners één groot vaccinatiecentrum op te richten in de AED Studio’s in Lint, gelegen voor het treinstation Kontich-Lint.

Deze ruime studio’s staan vandaag leeg en hebben alle accommodatie ter beschikking om deze taak te volbrengen. Inwoners van Hove, Lint, Kontich, Edegem, Mortsel en Boechout kunnen binnenkort in de AED Studio’s terecht voor hun prik tegen corona. De inwoners van Borsbeek zullen heel waarschijnlijk zich moeten wenden tot het vaccinatiedorp van Antwerpen-Oost (Borgerhout).

UZA als ondersteuning

De piste om het Universitair Ziekenhuis in Edegem in te richten tot een vaccinatiedorp is verlaten. In Lint is er meer ruimte beschikbaar. Het UZA zal dienst doen als organisatorisch en logistiek centrum en instaan voor de verspreiding van de vaccins. Zo kan de dagelijkse werking van het UZA gewoon verder gaan zonder hinder van honderden mensen die zich permanent aanbieden voor het vaccin.

De AED Studio’s liggen in een straal van 15 kilometer van elke inwoner van de betrokken gemeenten, een voorwaarde opgelegd door de Vlaamse Regering. Er is voldoende parking aanwezig rond de AED Studio’s, gelegen aan het station Kontich-Lint. De fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen loopt voor de deur en over de spoorlijn in Kontich-Kazerne is er een bushalte van De Lijn. De betrokken gemeentebesturen werken nog plannen uit om hun minder mobiele inwoners in Lint te krijgen.

De AED Studio’s blijven beschikbaar als vaccinatiecentrum tot oktober 2021. Er kunnen probleemloos minstens acht vaccinatielijnen worden opgezet. Dit kan van belang zijn als de vaccinatie aan een sneller tempo zal verlopen dan volgens de planning voorzien.

AED Studio’s goed bereikbaar met de fiets

Foto’s © Gazet van Hove.