Hove en corona

Dagelijks is er nieuws over de coronapandemie. Met hoogten en laagten. Iedere dag is de toestand aan verandering onderhevig. We stelden enkele vragen aan burgemeester Koen Volckaerts over de toestand in Hove. Het kan zijn dat op het ogenblik u dit leest de toestand al sterk is geëvolueerd. De uitbraak van de Engelse covid-variant in Kontich heeft ook zijn invloed op Hove, want verschillende Hovese leerlingen lopen school in het Sint-Jozefinstituut in Kontich.

Hoe evolueert de corona-pandemie vandaag in Hove ? Cijfers ?

“Hove is voor corona relatief groen. Over het algemeen van groen naar oranje. De toestand wijzigt dagelijks. We doen het wel beter dan Lint.”

AED-studio’s aan spoorwegstation Kontich-Lint

Hebben de Hovenaars de pandemie goed doorstaan ? Zijn er veel overtreders van de maatregelen “op de bon gevlogen” ?

“Op de bon. Relatief weinig. De Hovenaar gedraagt zich voorbeeldig. De politie maant eerst aan en pas bij de recidivisten wordt echt met boetes opgetreden. Vooral samenscholingen is het grootste probleem. Feestjes niet.”

Wat met de mensen die binnenkort terugkeren uit vakantie ?  Wie gaat hun quarantaine controleren ?

“Quarantaine voorlopig nog geen reactie. Is nog aan het uitrollen.”

Zijn er al schema’s opgesteld om de bevolking van Hove te vaccineren ? Hoe ? Waar ? Leeftijdsgroepen ? Agenda ?

“Het echte vaccinatieschema is nog aan het ontwikkelen. Eerst de Woonzorgcentra en hun personeel, plus medisch personeel. Dan pas de echte vaccinaties. De AED-studio’s in Lint worden het centrum voor ELZZORA (Eerst Lijns Zorg Zuid Oost Rand). De Vlaamse regering stuurt de fases aan en zorgt voor de vaccins. Volgens de ons toebedeelde middelen kunnen wij vaccineren. Elzzora zorgt voor de opvolging en de gemeenten voeren uit samen met de medici.”

Foto’s (c) Gazet van Hove.