Corona verstoort ook politieke plannen burgemeester Hove

Corona slaat hard toe in onze maatschappij. Dagelijks worden er honderden mensen geïnfecteerd, waarvan enkelen het niet zullen overleven. We mogen de landsgrens bijna niet meer over, de sportwedstrijden liggen grotendeels plat. De voetbalcompetitie van de amateurploegen werd juist stilgelegd. Geen stijgers of dalers bij de voetballers. De jongeren worden nu ook slachtoffer van corona. En ook in plaatselijke besturen slaat het virus toe.

We hadden een uitgebreid gesprek met burgemeester Koen Volckaerts over allerlei onderwerpen. Toch nog even vragen hoe het zit met zijn politieke toekomst.

eerst corona overwinnen !

U begint normaal aan uw laatste jaar als burgemeester. Welke verwezenlijkingen wenst u in 2021 nog te realiseren ?

“Door Corona zijn veel werken en initiatieven een jaar uitgesteld. Daarom zal ik blij zijn dat ik zowel wegenwerken als gebouwen op een goed spoor zal kunnen zetten. En verder de ganse Covid-19-pandemie mee actief een halt toeroepen. Het vraagt nog veel energie en tijd. Geen enkele voorganger is ooit geconfronteerd geweest met zulke pandemie. Veel eigen inzet is nodig !!!”

Wat gaat u in januari 2022 op politiek vlak doen ? Blijft u in de gemeenteraad zitten om de huidige bestuursploeg nog te adviseren of neemt u uw politiek pensioen ?

“Dat staat nog in de sterren geschreven. Eerst de huidige problemen oplossen. We zien wel.”

Hoe evalueert u uw reeds gelopen burgemeesterschap 2013-2020

“Die evaluatie is voor later”.

Welke boodschap hebt u nog voor de Hovenaars in 2021 ?

“Ik wens alle Hovenaars een tevreden 2021 toe. Een jaar waar we samen een einde kunnen maken aan corona. Een jaar waar we eindelijk terug bij mekaar kunnen komen en we onze familie, vrienden en kennissen normaal kunnen begroeten . Samen eten en feesten !! “

bij het jonge volkje
nog veel plannen uitvoeren

Foto’s © Gazet van Hove.