De Hovenaars zullen worden gevaccineerd tegen COVID-19 in de AED-studio’s aan het station van Kontich-Lint. Alles wordt hiervoor deze dagen in gereedheid gebracht. Er worden vele vrijwilligers gevraagd om aan deze massale vaccinatie mee te helpen : para-medici, administratieve en logistieke profielen zijn welkom.

Sint-Jozefziekenhuis Mortsel

Eén van de vrijwillige para-medici is Guido Sel (71), voorzitter (N-VA) van de gemeenteraad van Hove. De heer Sel is reeds enkele jaren beroepsmatig op rust gesteld, hij was 45 jaar actief als verpleegkundige. Hij studeerde verpleegkunde aan het Sint-Vincentiusinstituut in Antwerpen, gelegen naast het gelijknamige ziekenhuis. Hij volgde nadien nog een opleiding van 4 maanden tropische geneeskunde. Zijn dienstplicht vervulde hij – samen met zijn latere echtgenote, ook een verpleegkundige – gedurende vier jaar in Congo. Nadien werkte hij in het Sint-Camillusziekenhuis en de laatste 20 jaar als hoofdverpleger in het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel-Dorp.

We vernemen dat het vaccinatiecentrum in Lint zal open zijn van 8.00u. tot 20.00u, zeven dagen op zeven op 8 vaccinatielijnen.

AED-studio’s Lint

Foto’s © Gazet van Hove.