Vaccineren op uitnodiging

Regio

Vanaf maart zullen alle inwoners van de eerstelijnszone ZORA gefaseerd een uitnodiging in de bus krijgen. Hoe snel dat zal gaan, is afhankelijk van de levering van de vaccins. In februari ligt de prioriteit bij de zorgverleners.

De uitnodiging zal een voorstel voor datum en tijdstip bevatten. Je zal online of telefonisch je afspraak moeten bevestigen, verplaatsen of weigeren. Voor de telefonische contacten richten de verschillende gemeenten een callcenter op waar je op weekdagen en in het weekend terecht kan.

vrijwillige keuze 

Zelfs al word je uitgenodigd om je te laten vaccineren, het blijft een vrijwillige keuze. Maar op dit moment is een vaccinatie wel de beste oplossing om jezelf en andere mensen te beschermen.

Meer weten over de prik ? www.elzzora.bewww.laatjevaccineren.be, bel 1700 (gratis).

Foto’s (c) Gazet van Hove.