Lokale politie HEKLA beëindigt illegaal goktoernooi in Edegem

Afgelopen vrijdagavond 12 februari heeft de lokale politie HEKLA een illegaal goktoernooi stilgelegd in de Oude-Godstraat in Edegem. Meer dan 26.500 EUR cash geld werd in beslag genomen.
Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal voor inbreuken op de kansspelen én voor overtredingen op de coronawetgeving. Het onderzoek wordt verdergezet.
Tijdens de huiszoeking kreeg HEKLA bijstand van de Kansspelcommissie, de federale politie, de snelle responsteams van Politiezone Antwerpen en de geldhond van buurzone RUPEL. De tien verdachten, allen tussen de 20 en 40 jaar oud, werden op heterdaad betrapt. Enkele gokkers probeerden nog tevergeefs te vluchten.
Nu casino’s door corona al een tijdje gesloten zijn, wordt er meer illegaal gegokt. Dit brengt verschillende risico’s met zich mee. Naast het gezondheidsrisico, wegens het overtreden van de coronamaatregelen, bestaat eveneens de kans dat verslavingsgevoelige personen nog meer in financiële problemen komen. Bij illegaal gokken is er immers geen enkele vorm van controle of bescherming.

Samenwerken, samen veilig.

Foto’s (c) Gazet van Hove.