Bedankt Hovese vrijwilligers

Week van de Vrijwilliger (27 februari – 7 maart)

Het was geen gemakkelijke periode door de coronacrisis, ook niet voor vrijwilligers. Maar de lucht klaart weer op, weldra steken de eerste bloemen hun kopjes weer uit boven de aarde. Ook vrijwilligers laten hun hoofd niet hangen. We bewonderen de veerkracht van onze vrijwilligers en danken ze uit de grond van ons hart.

Met 750.000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen inzetten. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. De één geeft veel tijd, de ander wat minder. Maar één ding hebben ze gemeen : die duizenden vrijwilligers zetten onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel, in hun buurt, bij acties en evenementen of in jouw organisatie. Ze zetten hun talenten in en doen dat meestal met veel plezier en voldoening. Ook ons dorp kan niet zonder hun inzet.

Vrijwillige opzichters gezocht

Heb je een hart voor kinderen ? Heb je één of meer dagen per week vrije tijd ? We zoeken opzichters die de schoolkinderen ´s ochtends tussen 8.00 uur en 9.00 uur veilig helpen oversteken en zo mee instaan voor een veiligere schoolomgeving voor de kinderen die in Hove school lopen, of voor het toezicht tijdens de middagpauze en naschoolse opvang van de kinderen. Gratis opleiding en uitrusting worden voorzien, evenals een vrijwilligersvergoeding per prestatie.

Hulp bij COVID-19-vaccinaties

Zoals je op pagina’s 3, 4 en 5 kan lezen starten weldra de vaccinaties in AED Studios in Lint. Ook hiervoor zoeken we nog vrijwilligers, bijvoorbeeld om mensen naar het vaccinatiecentrum in Lint te rijden, het call center te bemannen, te helpen bij de organisatie,… Interesse ? Laat dan je expertise, hart, geweten én goesting spreken en maak mee het verschil ! Meer info bij Kathy Van Cauwenbergh via kathy.vancauwenbergh@hove.be of tel. 03 / 460 10 80.

Foto’s © Gazet van Hove.