Naar goede gewoonte slaan Rode Kruis-Vlaanderen en de Antwerpse studenten de handen in elkaar voor de organisatie van Bloedserieus, een bloedinzameling door én voor studenten. Ook in tijden van corona zijn én blijven bloedgiften van levensbelang. Rode Kruis-Vlaanderen benadrukt het belang van de Bloedserieus-campagne, jaarlijks goed voor meer dan 10.000 bloedgiften. Twee keer per jaar organiseert Rode Kruis-Vlaanderen samen met studenten ‘Bloedserieus’, een bloedinzamelingsactie in de verschillende studentensteden in Vlaanderen.

Het Rode Kruis rekent op zo’n 600 Antwerpse studenten die nodig zijn om de bloedvoorraad op peil te houden en ziekenhuizen te kunnen voorzien van voldoende bloedproducten. Door de strenge coronamaatregelen in universiteiten en hogescholen zijn minder studenten aanwezig op de campus. De bloedvoorraad is nog stabiel maar elke gift is belangrijk om dit zo te houden. Ook niet-studenten zijn welkom voor een bloedgift.

De actie loopt van 8 tot en met 11 maart tussen 10.00u. en 18.30u. in het donorcentrum in Edegem (Drie Eikenstraat 655, naast spoed UZA). Meer info op “http://www.bloedserieus.be/”bloedserieus.be. Op woensdag 10 maart zal er een extra bloedinzameling georganiseerd worden van 12.00u. tot 15.00u. en van 15.30u. tot 18.30u. in de Antwerpse Handelsbeurs (Twaalfmaandenstraat). Ook hier is het maken van een afspraak verplicht via www. HYPERLINK “http://www.bloedserieus.be/”bloedserieus.be.

Foto’s (c) Gazet van Hove.