Hoe leer je kinderen spelenderwijs fruit en groenten proeven ?

15/03 : gratis webinar (ALLEEN VOOR HOVENAARS) :

In het kader van ‘Hove, Gezonde Gemeente’ en in samenwerking met Het Huis van het Kind organiseren we op 15 maart om 20.00 uur een gratis online vorming voor jonge ouders met als thema ‘Een moeilijk etertje in huis? Hoe pak je het op een positieve manier aan ?’.

Graag stellen we je dan de Proeftoren voor, een educatief spel om jonge kinderen spelenderwijs fruit en groenten te leren proeven. Het spel werd specifiek ontwikkeld voor jonge kinderen van 2,5 tot 7 jaar, omdat in deze leeftijdscategorie ‘voedselneofobie’ (de angst en bijgevolg weigering om van nieuwe voedingsmiddelen te proeven) veel voorkomt. Ook wanneer je als ouder de overstap naar vaste voeding of het introduceren van nieuwe of gezonde voedingsmiddelen op een leuke manier wil begeleiden, vormt de Proeftoren een leuk hulpmiddel.

Ouders die het spel gebruiken, getuigen dat er een grotere proefbereidheid is bij hun kind en het met meer plezier aan tafel zit. Ook broer of zus heeft vaak zin om mee te doen! Ouders verklaren verder dat ze dankzij de Proeftoren er telkens aan herinnerd worden dat eten een leerproces is. Het verloopt stapsgewijs en vraagt om veel oefening, geduld en positieve aanmoediging. Net zoals leren lezen en schrijven, zwemmen of fietsen. Kortom, de hele familie beleeft minder stress aan tafel en daar is het Hovenaar Vicky De Beule en bedenker en uitgever van de Proeftoren vooral om te doen. Een kind kan pas leren in een rustige en aangename omgeving waarin het zich veilig en geborgen voelt. Als erkend diëtiste, gespecialiseerd in jonge kinderen, begeleidt ze jonge ouders in de juiste aanpak bij moeilijk eetgedrag en in het ontwikkelen van een gezonde relatie met voeding. Dit laatste is volgens Vicky noodzakelijk om later een gezonde levensstijl na te streven.

Wil je meer weten over de oorzaak, preventie en aanpak van moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen ? Schrijf je dan via myfoodcoachvicky@gmail.com zeker in voor het (twee uur durende) webinar op 15 maart! Na inschrijving ontvang je een link om via Zoom deelnemen.

www.proeftoren.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.