De coronacijfers zien er niet al te best uit. Morgenvroeg komt het crisiskabinet reeds samen om de toestand te bespreken. Iedereen verwacht een reeks harde maatregelen, een sluiting van en het verbod van alles wat niet essentieel is ! Zoals een eerste maal in het voorjaar van 2020 !

Experten stellen dat we een harde lockdown nodig hebben om de besmettingen en de ziekenhuisopnames de eerstvolgende weken nog onder controle te houden.

Het “Plan C” maakt sterke opgang. Dat betekent dat niet-essentiële winkels dichtgaan, al moet dan nog worden vastgelegd wat op dit moment essentieel is en wat niet.

Kledingwinkels, meubelzaken, elektrowinkels en dergelijke zouden dan voor een viertal weken dichtgaan. Wellicht gaan dan ook de kapperszaken en andere uitoefenaars van contactberoepen (schoonheidsspecialisten, enz…) weer in lockdown, ook al beloofde premier Alexander De Croo (Open Vld) bij de heropening vorige maand dat ze niet nog een keer opnieuw dicht zouden moeten gaan.

Ook alle niet-essentiële verplaatsingen zouden weer worden verboden, zoals in het voorjaar van 2020. De landsgrenzen blijven nog dicht. Voor de virologen, type Marc Van Ranst,  zijn er geen heilige huisjes meer. Alle werkplekken die niet moeten openblijven, gaan in een plan C dicht, inbegrepen het onderwijs. Strenge politiecontroles zullen dit opvolgen.

Een vervroeging van de avondklok naar 20.00u. is ook mogelijk. In Frankrijk is er reeds enkele weken een avondklok om 18.00u. Als het in Parijs regent druppelt het in Brussel …

De Hovese nachtwinkel aan de Kapelstraat

Nog snelle inkopen doen

We hebben dus hoogstens nog 48 uur voor het zover is. Binnenkort staat het Paasfeest voor de deur. Heb je nog iets nodig, ga dan snel naar de betreffende winkel. Zorg ervoor dat je voldoende voorraden hebt om deze korte maar harde lockdown door te komen.

Men zegge het voort !!!

Foto’s © Gazet van Hove.