Onze uitvoeringsdiensten zorgen voor een duurzame groene zone in de Felix Timmermansstraat. De werken duren tot eind april.
Aan de oostzijde van het terrein komen speelheuvels in gazon. Aan een van deze speelheuvels paalt een zandbak met speelzand in een losse vorm. De speelheuvels kunnen ook gebruikt worden als kleine ligweides. Het volledige stuk waar gazon komt, zal een lichtglooiend zicht hebben.
In de gazongedeeltes worden enkele ondiepe wadi’s voorzien. De bodem van deze wadi’s wordt voorzien van grindkokers om het water gemakkelijker de ondergrond te laten insijpelen. Rondom het parkje, langs de privé-kavels, komt een bufferzone met bloeiende heesters en bomen voor bijen en vlinders.
Op het grootste centraal gelegen stuk komt een rond dolomietvlak van 15 meter doormeter met multifunctioneel doel :
een ruimte waar de omwonenden kunnen samenkomen om op een meegenomen stoel of ligzetel te kunnen genieten van de rust of samen petanque te spelen. Deze ruimte van ongeveer 200 vierkante meter wordt omringd met losse plantvakken met een weelderige bloei van wilde heesterrozen en eetbare bessenstruiken en bomen om schaduw te geven.
Langsheen de straatkant, aan de zuidzijde van de kavel tussen de straat en het gebogen pad, komt een langgerekte wadi van ongeveer 40 centimeter diepte, ingezaaid met een mengsel van wilde bloemen en bomen. Het stuk in de hoek aan de noordoostzijde wordt uitgediept als wadi van 40 centimeter diepte en wordt ingezaaid met een mengeling van wilde bloemen.
De meeste heesters en rozenstruiken dragen bloemen die vlinders en insecten aantrekken en tegen de herfst vruchten dragen voor vogels.
De aanleg is gebaseerd op een voorstel van Matexi aan de omwonenden. Er zullen op vraag van hen geen banken of speeltoestellen komen. Wel worden mogelijk op bepaalde plaatsen boomstammen gelegd.

Foto’s (c) Gazet van Hove.