veel sporten aan de Bunderkes

Tegen 2022 wil de gemeente een nieuw en groter skatepark realiseren. De locatie daarvoor ligt nu vast : het recreatieterrein de Bunderkes, een centraal gelegen plek met voldoende ruimte. Het skatepark zal er een aanvulling zijn op het petanqueveld, het volleybal- en basketbalveld en het seniorenontmoetingscentrum.

Om het skatepark vorm te geven, gaan we beroep doen op de skaters zelf. We zullen een participatietraject starten waarin skaters hun ideeën en tips kunnen geven over de toestellen, materialen enzovoort. Op die manier kunnen we het skatepark afstemmen op hun noden. We organiseren ook een infovergadering voor de buurtbewoners en de verenigingen die gebruikmaken van lokalen op de Bunderkes om het traject en de timing toe te lichten. Ook met hen wordt een participatietraject uitgewerkt. Ze ontvangen hierover later nog een brief.

Huidige skatepark vernieuwd

In afwachting van het nieuwe skatepark zal de gemeente het huidige skatepark aan de Molenlei tegen komende zomer vernieuwen. Skaten is populairder dan ooit. Daarom willen we tegemoetkomen aan de vraag naar betere skate-infrastructuur. Het skatepark aan de Molenlei zal ook na de opening van het nieuwe skatepark openblijven.

  • Wil je mee nadenken over het nieuwe skatepark ? Volg de instagrampagina @sk8boechout.