Verkeersactie politiezone HEKLA had weer prijs !

Afgelopen zaterdag 27 maart hield onze politiezone HEKLA  (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) wegcontroles op drie verschillende plaatsen in de zone.

De actie focuste voornamelijk op overdreven snelheid, waarbij enkele motards van de politie de hardrijders onmiddellijk onderschepten en aan de kant zetten. In totaal werd de snelheid van 1.582 voertuigen nagekeken. Welgeteld 149 bestuurders hielden zich niet aan de toegelaten snelheidslimiet met een drietal bedenkelijke toppers van 120 km/u op de Prins Boudewijnlaan en 100 km/u op de N177 en 97 km/u op de N1. Van deze bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Verder werden er in totaal nog 57 adem-testen afgenomen, waarbij vier bestuurders positief bliezen. Ook hier moesten twee bestuurders onmiddellijk hun rijbewijs inleveren. Bij de politiezone HEKLA heeft men alvast laten weten dat soortgelijke acties ook de komende dagen en weken nog zullen herhaald worden. Glaasje op, laat je rijden …

glaasje op, laat je rijden door een BOB !

Foto (c) Gazet van Hove