Hove : De Rodenbachcaravan

Onderwijs : Albrecht Rodenbachschool

Leerkrachten en leerlingen organiseerden een wafelverkoop. Met de opbrengst ervan kocht de school een caravan.

De caravan staat voortaan op de speelplaats. De leerlingenraad is volop bezig met het schilderen en inrichten ervan. Het is dan ook echt een caravan van en voor de leerlingen !
Als er leerlingen zijn op school die het soms een beetje moeilijk hebben in de klas of even willen ontsnappen aan de drukte, dan krijgen zij een speciaal kaartje waarmee ze toegang hebben tot de caravan. Daar kunnen ze dan terug tot rust komen door even te gaan liggen op de bank, een boekje te lezen, iets te tekenen of een spelletje te spelen. Wanneer ze zich terug beter voelen, kunnen ze terug naar de klas gaan.
Tijdens de speeltijden kunnen ook alle andere leerlingen de caravan reserveren. Zo kunnen ze dan gezellig met vrienden een gezelschapsspelletje spelen of gewoon even chillen. Het is de bedoeling dat er maximum zes leerlingen tegelijk in de caravan zijn.
Even weg van de drukte, om extra aandacht voor elkaar te hebben of gewoon om wat te spelen, te praten of te luisteren naar elkaar. Nog even geduld en onze caravan is er helemaal klaar voor !


www.rodenbachschool.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.