Zeker bij mooi weer, was het de voorbije weken druk op het Kontichse skateterrein. Te druk in deze coronatijden. En daar werkten verschillende gemeentediensten, in overleg met de politie, een innovatieve oplossing voor uit !

Schepen van jeugd, Willem Wevers (N-VA) : “Wat mij betreft was het nooit een optie om het skateterrein te sluiten omdat het er af en toe wat te druk is. Ik wou echt niet één van de enige mogelijkheden om toch nog wat plezier te maken, ook afnemen van de Kontichse jeugd. Het is zo al meer dan erg genoeg. Maar bij momenten was het er wel heel erg druk.”

schepen Wevers

Daarom sloegen verschillende medewerkers van de jeugd- en vrije tijdsdienst de handen in elkaar en werkten ze in geen tijd een oplossing uit.
De nieuwe reservatietool die ook voor het zwembad gebruikt wordt, kon hiervoor als basis dienen. Skaters kunnen van thuis uit zien wanneer er nog plek is en hun plaats reserveren. Met een reservering kan je 90 minuten skaten en er zijn 20 skaters tegelijkertijd toegelaten. Het is zelfs mogelijk om ter plekke nog je plaats te reserveren via een QR-code die is uitgehangen aan het skateterrein zelf.
Reserveren is verplicht vanaf zaterdag 3 april.

Schepen Wevers : “Na overleg met de politie en burgemeester, gingen onze medewerkers meteen aan de slag. Een dag later stond het al in de steigers. Daar ben ik best trots op. Zeker omdat iedereen kan blijven skaten. En als het echt te druk is, hebben de politiediensten nu een manier om te kijken wie mag blijven en wie later kan terugkomen, mét een reservering. Ik hoop dat we hiermee een goed evenwicht gevonden hebben tussen heel het coronaverhaal en toch de mogelijkheid blijven bieden aan kinderen en jongeren om zich te amuseren.”

Meer info is te vinden op : https://www.kontich.be/skateterrein