Een op tien Belgische militairen is een vrouw

door Niels Geerinck in palnws.be . 

“De uitleg hiervoor is dat er door de pensioenuitstroom sinds 2017 vierduizend mannelijke militairen minder zijn terwijl in die periode nominaal het aantal vrouwelijke militairen wel licht toegenomen is. Het is te verwachten dat deze tendens zich de eerstkomende jaren nog zal voortzetten”, aldus Kamerlid Jasper Pillen (Open Vld)

Iedereen moet welkom zijn bij Defensie

Als we de cijfers bekijken per component zijn vrouwelijke militairen het best vertegenwoordigd binnen de medische component. Daar maken ze drie op de tien militairen uit. Daarentegen vormen ze bij de landcomponent slechts een verhouding van één op twintig. Ten slotte zijn de helft van de burgers die actief zijn bij defensie vrouwen. Minister Dedonder wil de burgerfuncties bij defensie nog meer gaan uitbreiden.

“Defensie zal nog een tijdje een mannenbastion blijven maar iedereen moet welkom zijn bij Defensie. Het is is een gezagsdepartement met een belangrijke maatschappelijke rol, het is eveneens een sociale ladder waarop iedereen op basis van merites carrière kan maken. ‘Gelijke kansen’ zijn essentieel. Al van bij de rekrutering moet men aandacht hebben voor deze uitdagingen.”, besluit Pillen.

(475) Israel IDF Girls Military Motivation 2 CHAMPION! – YouTube

Coverfoto : Israëlische militairen.