Zondag  9 mei om 13.30u.


Het gewaagt van enige durf om nu een fietstocht te programmeren, maar we gaan de uitdaging toch aan… Die zondag organiseert Het orgel in Vlaanderen i.s.m. VTBKultuur Zuidrand, Kring voor Heemkunde Wilrica, de Roemeens Orthodoxe gemeenschap van de Onze-Lieve-Vrouw Rozenkranskerk en de orgelklassen van Mortsel en Wilrijk een fietstocht door de Zuidrand van Antwerpen, meer bepaald van Hove over Edegem en Mortsel naar Wilrijk. Dit evenement kadert ook in het jaarthema van VTBKultuur, namelijk “Klank”.

Bedoeling is om deze fietstocht “fysiek” te laten plaatsvinden, maar uiteraard houden we ons aan de, op dat moment geldende, Covid-19 maatregelen. Indien er geen publiek toegelaten is, zal de fietstocht niet plaatsvinden, wel het online orgelconcert. De boodschap is dus om onze andere kanalen, meer bepaald website, mailkrant en Facebookpagina van Het Orgel in Vlaanderen in het oog te houden.

Programma

13.30u: Start.

Te bezoeken locaties
Hove Sint-Laurentiuskerk: bespelingen door Ben Van Nespen en zijn leerlingen
Edegem Basiliek: bespelingen door Luk De Deckers
Mortsel Sint-Lodewijk: bespelingen door leerlingen van Luk De Deckers

17.00u. : Online slotconcert in Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans : improvisatieconcert door Paul De Maeyer. Info zie hieronder

Maximaal aantal deelnemers: 45 meer bepaald 3 groepen van 15 personen die tegelijkertijd op de 3 locaties vertrekken en een tocht maken zonder elkaar tegen te komen.

Deelnameprijzen :
Fietstocht en Online concert:
Deelname zonder korting € 15

Leden OIV, Davidsfonds, VTB, Open Monumenten: € 10

Leerlingen DKO, – 18: € 5

Inschrijven kan hier

Foto’s (c) Gazet van Hove.