door Tom Lallemand in palnws.be . 

op de kap van kansarme jongeren

WannaWork, één van de bedrijven van Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Xuan Nguyen, staat op de rand van het faillissement. Enkele weken geleden ging ook al hun bedrijf Point Urbain failliet. En dat terwijl WannaWork nog een half miljoen euro schulden had bij Point Urbain.

Schulden bij ander bedrijf El Kaouakibi

Sihame El Kaouakibi was ook lid van deze club …

“We namen kennis van geldstromen waar geen boekhoudkundige verklaring voor gegeven kon worden en als opnames in rekening courant worden gekwalificeerd”, zei curator WannaWork daarover. Het blijkt te gaan om maar liefst 500.000 euro schulden die WannaWork nog zou hebben bij PointUrbain. De curator heeft daarom El Kaouakibi en Nguyen in gebreke gesteld en trok naar de ondernemingsrechtbank om ook daar een voorlopige bewindvoerder te laten aanstellen.

Die voorlopige bewindvoerder moest uitzoeken of het bedrijf nog te redden viel, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Het half miljoen euro schulden aan Point Urbain kunnen naar verluidt niet worden terugbetaald, en dus werd een dagvaarding gestuurd om het faillissement aan te vragen. De ondernemingsrechtbank beslist daarover op 6 mei, maar de kans dat een faillissement nog kan afgewend worden lijkt onbestaande. Indien WannaWork failliet verklaard wordt, zal naar El Kaouakibi en Nguyen gekeken worden voor het half miljoen euro schulden.

Bron : HLN
Foto’s (c) Gazet van Hove.