Gemeenteraad april 2021

Toegankelijkheid spoorwegstation Hove

Op de jongste gemeenteraad werd nogmaals de vraag gesteld naar de toegankelijkheid van het spoorwegstation, vnl. de perrons, voor mensen met een fysieke beperking. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde hierop : “Een termijn van een antwoord kan ik hier niet geven. Er werd contact opgenomen met de verantwoordelijke voor de reorganisatie van de stations. We hebben nog geen antwoord terug gekregen. Mogelijk kan er bij de heraanleg van de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen een betere toegang tot het station komen. Enkel de buitenste sporen 1 en 4 kan men zo verbeteren. De middenste sporen niet. De spoorwegen zijn een Staat binnen de Staat.”

Voetpaden wel verbeterd

Foutparkeerders aan station

“Hier hebben we al wel enkele verbeteringen kunnen aanbrengen. De voetpaden zijn rolstoelvriendelijker gemaakt. De Lege Veldkantlaan en de Statielei zijn reeds gedaan. Binnenkort volgen de Jan-Frans Gellyncklaan en de Jozef Lambrechtslei” aldus de burgemeester.

Vernieuwing gemeentehuis

Het gemeentebestuur wenst het huidige gemeentehuis aan de Geelhandlaan nr. 1 te vergroten en vernieuwen. Het huidige pand stamt uit het begin van de jaren ’50 van vorige eeuw en is ouderwets. De hoge houten trap is een grote hindernis voor mensen die niet erg mobiel zijn. De brandveiligheid laat ook te wensen over.

De Dienst Onroerend Erfgoed vraagt nu een bijkomende studie rond de verbouwing. De waarde van de site bepalen. Deze studies bepalen de snelheid van de uitwerking van het dossier.

nieuwe bijgebouwen in het park

Foto’s © Gazet van Hove.