Op woensdag 12 mei werd op de speelplaats van de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool de Rodenbach-caravan feestelijk geopend.

De caravan is een project van de leerlingenraad van de gemeentelijke basisschool dat ze hebben kunnen realiseren dankzij de steun van Rode Neuze Dag, de Koning Boudewijn Stichting en het oudercomité. De leerlingen hebben het afgelopen schooljaar zelf de caravan ontworpen en laten renoveren. Het is een soort stille ruimte op school waar kinderen die het mentaal moeilijk hebben terecht kunnen om terug tot rust te komen. Deze leerlingen kunnen dit op elk moment van de dag, wanneer ze nood hebben om te ontsnappen aan de drukte van de klas. In de caravan zit een ‘ontstress-doos’, ze kunnen knutselen, een spelletje spelen, een boekje lezen of gewoon rustig even gaan neerliggen. Daarnaast kunnen de andere leerlingen tijdens de speeltijden ook de caravan reserveren om samen met vrienden een gezelschapsspel te spelen.

De gemeentelijke Academie gaat de buitenkant van de caravan volledig pimpen.

Moestuin

Van de gelegenheid werd er ook gebruik gemaakt om de moestuin officieel te openen. Schepen van Onderwijs Gerda Lambrecht knipte het lint door.

Voor de leerlingen en andere aanwezigheden werd ook een receptie, volledig coronaproof en in bubbels, gehouden.

nog niet voor de leerlingen, … wel voor … de pers !

Foto’s (c) Gazet van Hove.