Onze gemeente krijgt met “zomerbar Alain” haar eerste zomerbar uit de geschiedenis. Vele omliggende gemeenten hadden er reeds één, Hove nu ook. Hij blijft in het gemeentepark staan tot en met 30 augustus. De mensen die de zomerbar runnen zijn het kunstenaarscollectief “Staircase”. Het zijn rasechte Hovenaars, geen commerciële import vanuit een andere gemeente die hier wat poen willen scheppen. Ze hebben al wat ervaring met zomerbars.

Het is vandaag nogal stil op het vlak van het horecagebeuren aan het gemeentepark. Het lokaal bestuur zoekt immers een uitbater voor de cafetaria van de gemeentelijke sporthal aan de Paul van Ostaijenlaan. Het feit dat de initiatiefnemers van de zomerbar uit Hove komen en ze ook kunst betrekken bij hun zomerbar was voor het bestuur een extra overtuiging om groen licht te geven aan deze zomerbar. Een bezoek aan de speeltuin kan nu ook gevolgd worden door een drankje met een hapje.

Naast het loutere cafégebeuren zal deze zomerbar ook een kunstpoot hebben. Men werkt samen met de gemeentelijke kunstacademie rond een aantal initiatieven. Om de twee weken zullen er kunsttentoonstellingen plaatsvinden. Er werden een aantal houten wanden aangebracht waarop kunstenaars zich kunnen uitleven.

Hapje en drankje

Zomerbar Alain is iedere dag open vanaf 12.00u. tot het dan geldende sluitingsuur volgens de coronamaatregelen. Eind augustus breekt men weer af. Er staat een tent om ook bij regenweer te kunnen zitten. Geregeld zal er eten worden aangeboden via “foodtrucks”. Er zullen ook geregeld muzikale optredens zijn om het geheel wat op te fleuren. Danspartijen zijn gezien de coronamaatregelen niet voorzien.

De initiatiefnemers willen het sociale weefsel in Hove terug herstellen na de pandemie waar we elkaar niet meer konden zien. De bar zal ook het sociale toezicht in en om het gemeentepark bevorderen.

We wensen de initiatiefnemers alle succes toe … en hopelijk vinden zoveel mogelijk Hovenaars en anderen de weg naar zomerbar Alain in het Hovese gemeentepark.

jong geleerd …

Foto’s © Gazet van Hove.