De schade aan het Hovese dienstencentrum is een welles-nietes-spelletje met de verzekeringen.

Op maandag 6 juli 2020 heeft een bejaarde man van 95 jaar flink wat schade aangericht aan dienstencentrum “Ten Hove” aan de René Verbeecklaan. De man wilde er gaan middageten, wat hij geregeld deed. Maar bij het parkeren liep er het één en ander mis. Hij reed eerst achteruit de glazen deur van woonzorgcentrum Cantershof aan diggelen, om vervolgens in te rijden op de muur van het nabij gelegen dienstencentrum. Dit zorgde toen voor de nodige ophef bij de aanwezigen. De betrokkene heeft toen heel waarschijnlijk iets gekregen of zich van pedaal vergist. Op zulke leeftijd is dit niet onmogelijk.

De brandweer kwam nog dezelfde dag ter plaatse om het gebouw te onderstutten. Deze toestand is vandaag nog dezelfde als op de dag van de feiten.

Verzekeringskwestie

In de Hovese gemeenteraad bracht schepen Els Pauwels in de varia dit geval ter sprake omdat ze er vele vragen over krijgt. “Het is een verzekeringskwestie. Zo loopt het herstel van de betrokken muur veel vertraging op. Van de schade willen we gebruik maken om de muur recht te trekken. Dit is niet gemakkelijk, eerst een offerte aanvragen, dan een architect aanstellen om de stabiliteit te meten. Alle orderboeken van de aannemers zitten vol. Het gebouw is nog steeds gestut. We kunnen dit pas vrijgeven als we de zekerheid hebben om het volledige gebouw te kunnen gebruiken” aldus de schepen.

Foto’s © Gazet van Hove.