”Belastingbetaler betaalt de rekening”

Peter De Roover debatteert in Terzake over loonakkoord

Peter De Roover
Peter De Rooverbeeld (c) VRT / Terzake

“Het is de belastingbetaler die hier de rekening zal moeten vereffenen.” Kamerfractievoorzitter Peter De Roover ging in Terzake in debat over het loonakkoord tussen vakbonden en werkgevers. “Dit is een klassiek akkoord : werknemers en werkgevers hebben beide hun bekommernissen en dan gooit de regering er een zak geld tussen.”

80 procent werkzaamheidsgraad

“In het paars-groene regeerakkoord staat dat we naar 80 procent werkzaamheidsgraad gaan. De eerste maatregel moet wat dat betreft nog genomen worden. We blijven ter plaatse trappelen. Het relanceplan van minister Dermine, met heel veel Europees geld, zou hoop en al 3.000 jobs opleveren, terwijl tot 100.000 jobs in gevaar komen door de economische crisis. Dat is toch een serieus onevenwicht.”

Bekijk Peter De Roover in Terzake op VRT NU (beschikbaar tot donderdag 8 juli 2021).

Foto’s (c) Gazet van Hove .