Komen er digitale straatnaamborden in Hove ?

In Hove verwijzen vele straatnamen naar een historische figuur of een gewezen burgemeester. Zo hebben een aantal gewezen Hovese burgemeesters hier een straatnaam : Jozef Lambrechtslei, Louis Van Lindenstraat, Frank Swaelenlei, Leon Dumortierstraat, Albert Claessensstraat, Albert Beyltjensstraat, Jan-Frans Gellyncklaan, Jos Coveliersstraat. Verder zijn er nog een aantal straten die verwijzen naar een Vlaamse schrijver : Paul van Ostaijenlaan, Albrecht Rodenbachstraat, Guido Gezellestraat, Hugo Verrieststraat, Felix Timmermansstraat. Kardinaal Cardijn, de bezieler van de Kajotters, heeft in Hove ook zijn straat.

Allemaal mooi, maar vele (nieuwe) Hovenaars weten niet wie al deze personen zijn. Sommigen denken dat Rodenbach verwijst naar een bier uit Roeselare, terwijl het één van de pioniers is van de Vlaamse beweging. En op de meeste betreffende straatnaamborden staat er ook geen verwijzing naar de betrokken persoon.

Dit probleem kan men oplossen door al deze straatnaamborden die verwijzen naar een particulier persoon te voorzien van een QR-code waarmee voorbijgangers snel en eenvoudig de herkomst van de straatnaam kunnen achterhalen.

Schepen van Cultuur, Gerda Lambrecht, is wel te vinden voor dit voorstel. “We moeten het eens bekijken en zien wat de kostprijs is”.

De Hovese Heemkundige Kring De Markgraaf beschikt over de nodige informatie om al deze straatnaamborden inhoudelijk digitaal op te laden.

Albrecht Rodenbachschool in Hove

Foto’s © Gazet van Hove.