door Anton Schelfaut in palnws.be . 

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is een samenwerking met Vlaams Belang na de volgende verkiezingen in 2024 uitgesloten. “Ik zie geen enkele opportuniteit”, zegt hij daarover in De ochtend op Radio 1.

art. 1 Statuten N-VA

In een gesprek met VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck blikt De Wever vooruit naar de verkiezingen in 2024. Hij ziet naar eigen zeggen mogelijkheden in de gesprekken met de PS. “Mijn droom is een ordentelijk scheidingsakkoord te onderhandelen en dan zal je naar de linkerzijde van Wallonië moeten kijken. Maar de eerste opdracht is daar in Vlaanderen de macht voor verzamelen.”

De N-VA-voorzitter benadrukt dat regeren met Vlaams Belang – dat hij “sociaaleconomisch een extreemlinkse partij” noemt – geen optie is. “Als een partij niet proper is op zichzelf en zelfs geen afstand kan nemen van de meest extreme uitwassen aan de rand van de partij, dan zie ik geen enkele opportuniteit. Ik dacht: die nieuwe voorzitter (Tom Van Grieken, red.) gaat daar iets aan doen, maar die doet daar niets aan.”

Sam van Rooy (VB) : “Alweer een leugen van De Wever”

“Alweer een leugen van De Wever over ons. #slechteverliezer”, reageert Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (VB) via Twitter. “Universitair onderzoek: Vlaams Belang bevindt zich op sociaaleconomisch vlak rechts van het centrum (rechtser dan CD&V, waar De Wever mee samenwerkt).”

Bron : VRT NWS. 
Foto’s (c) Gazet van Hove.
Sam Van Rooy