De laatste gemeenteraad stelde het gemeentelijk deel van de jaarrekening 2020 vast en keurde ook het OCMW-deel van de jaarrekening 2020 goed, zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn. Raadslid Goedele Breyne (Ph7) vond “het een slordig document, sommige doelstellingen zijn heel onduidelijk, we vinden geen verlaging van de onroerende voorheffing erin. De dossiers werden ook te laat ingediend. Daarom zal onze fractie zich onthouden”. Schepen van Financiën Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) antwoordde : “dit is geen beleidsdocument maar een document van de financieel directeur. De gemiddelde onroerende voorheffing in Vlaanderen is nu hoger. We gaan die ambitie van een verlaging niet schrappen.”

De groen-linkse fractie Hove Beweegt onthield zich ook op dit punt zodat het enkel werd goedgekeurd door de bestuursmeerderheid.

JOC

De gemeenteraad nam kennis van de agenda van de algemene vergadering van het gemeentelijk verzelfstandigd agentschap JOC Hove vzw, en gaf goedkeuring aan de jaarrekening 2020 en het budgetvoorstel 2021. Verder gaf men instructies mee aan de gemeentelijke vertegenwoordiger in de algemene vergadering.

Kerkfabriek

De raad gaf ook éénparig gunstig advies aan de rekening 2020 van de kerkfabriek O.L.V. Geboorte Lint, waarvan de parochie een gedeelte van Hove bestrijkt.

Foto’s © Gazet van Hove.