Op de laatste gemeenteraad vroeg raadslid Diederik Vandendriessche (HB) naar het waarom van de meerkost van 35.000 euro op een budget van 120.000 euro voor de werken aan het voetpad in de Lege Veldkantlaan. “Komen er nog veranderingen ? Waar zit de meerkost ? Was er overleg met de Fietsersbond ? De Voetgangersbeweging ?

Burgemeester Koen Volckaerts antwoordde : “Deze straat is er één met brede voetpaden maar met weinig voetgangers. Vroeger was ze zo breed dat er zelfs een vliegtuig bij wijze van spreken kon landen. Het principe gaan we in de Jozef Lambrechtslei ook gebruiken. In een zone 30 km/u. gaan we het verkeer vertragen, door voldoende as-verleggingen aan te leggen. In samenspraak met de bewoners zijn we tot dit principe gekomen. We hebben twee extra as-verleggingen laten vallen op vraag van de bewoners. Er kan slechts één wagen door per keer. Er komen nog bomen in de plantvakken. Dit geeft een beeld van vernauwing. We hebben hiervoor subsidies gekregen van de Vlaamse Regering.”

Schepen van Financiën Luc Vuylsteke de Laps ging specifiek op de meerkost in : “We lieten een deel uitvoeren in eigen beheer en een gedeelte werd uitbesteed. In dit laatste zit de meerkost. Het uitgraven en het afvoeren van grond was de aanleiding tot de verrekening”.

Foto’s © Gazet van Hove.