Vlaanderen is van ons !

VVB-voorzitter Hugo Maes wenst iedereen een strijdbare Vlaamse feestdag en roept alle wel en niet partijpolitieke Vlaams-nationalisten op om onvoorwaardelijk de handen in mekaar te slaan.

Dit koninkrijk van 1830 heeft afgedaan. Wij gaan resoluut voor een onafhankelijke staat, één team van zes en een half miljoen Vlamingen’, een gastvrije natie onderscheiden van de rest van de wereld.

Republiek = Democratie

DE WERELD IS VAN IEDEREEN, MAAR VLAANDEREN IS VAN ONS

En op 11 juli vieren we dat jaarlijks, met dank aan Conscience die ons in zijn “Leeuw van”-roman vertelt hoe we de Franse koning – schone Flup – zo’n 719 jaar terug een ferme oplawaai verkochten. De partij Union belge waarvan het totaal aantal leden nooit een coronabubbel groot was, doet er graag smalend over. Ze hebben nog deels gelijk ook. Onze grafelijke Robrecht zat de dag van de match achter de tralies in Frankrijk. We deden een beroep op buitenlands schoon volk, o.a. uit de Walen, en onze aanvoerder was een Zeeuw. Maar Hendrik C. was nu eenmaal een mercantiel man en om zijn boek te slijten, veroorloofde hij zich wat literaire vrijheid. Niet erg, maar wel belangrijk is de impact van dit boek. De Vlaamse ontvoogding ontvlamde erdoor en ontplooide zich tot op vandaag in alle tinten geel en zwart.

Hoe ver staan we in 2021 met die ontplooiing ? Als je het mij vraagt, ergens en nergens.

Optimisten prijzen de realisatie van een Vlaamse regering en parlement en dat is het dan zowat, want de centen blijven grotendeels federaal. Vandaag, na anderhalf jaar keizer-koster-regelneverij in de pandemieaanpak, is de federale Vivaldi-equipe nu zowaar de motor van een tricolore tegencampagne om de belZIEK als een en ondeelbaar te reanimeren : “één team van elf miljoen, tous ensemble”. Dat die federale bende van ellende zo’n tien niet verkozen excellenties telt, een minderheid Vlamingen vertegenwoordigt en met de grondwet een loopje neemt, zal hen zorg wezen. Tenminste tot de kiesdrempel daagt ?

Maar ontij komt zelden alleen, vrienden.

In ware inquisitiemodus zet Vivaldi een nieuwe stap om “Vrijheid van meningsuiting” te verketteren van alles wat Vlaams-nationaal oogt. Terwijl justitie-Quick nog naarstig sleutelt aan zijn Malleus Maleficarum (Heksenhamer), permitteerde een rechter zich al een voorgift met een politieke afrekeningsuitspraak. Blijkbaar zit de schrik voor een Vlaams-nationale vloedgolf in 2024 er stevig in sinds de laatste peilingen. “Tous les coups sont permis” ?

Daarop past maar één antwoord, vrienden : onverbiddelijk met de belZiek komaf maken en nu resoluut gaan voor een onafhankelijke Vlaamse staat. Vanuit de Vlaamse Volksbeweging roepen wij alle wel en niet partijpolitieke Vlaams-nationalisten op om onvoorwaardelijk de handen in mekaar te slaan. Oogt de volgende verkiezingsuitslag niet aantrekkelijk ? Ondertussen vragen wij de minister-president om als Vlaams regeringsleider meer uit zijn kot te komen en niet langer als excuustruus te fungeren voor federale De Croo en co. Dit koninkrijk van 1830 heeft afgedaan.

Vlaanderen is van ons, vrienden.

Geen regio, maar een gastvrije natie, gepokt en gemazeld in de eeuwenoude tradities van het Avondland. Onze eigenheid, cultuur en Nederlandse taal onderscheiden ons van de wereld: onze Identiteit is er om te koesteren en te respecteren door allen die Vlaanderen betreden. En dat zonder maar één toegift.

Ik wens jullie allen een strijdbare Vlaamse feestdag: één team van zes en een half miljoen Vlamingen!

Ued. Goetwillighe dienaer in alles wat ick lichtelyck vermach,
Hugo Maes
Vivaldi wenst censuur !
Foto’s (c) Gazet van Hove.