Theo Francken (N-VA) : “Als er hongerstakers sterven, komt er een regeringscrisis”

door Anton Schelfaut in palnws.be . 

Verschillende hongerstakers in de Begijnhofkerk en op de campussen van de ULB en VUB zijn vrijdag een dorststaking begonnen. N-VA-Kamerlid Theo Francken voorspelt een regeringscrisis als daarbij doden zouden vallen. Dat schrijft hij zaterdag op zijn website Theo Tuurt.

Vrijdag kondigde de Union des Sans-papiers pour la Régularisation (USPR) aan dat een minderheid van de hongerstakers ook in dorststaking gaat. “Als dat echt zo is, krijgen we volgende week overlijdens”, waarschuwt Francken. Dat zal volgens de N-VA’er leiden tot een regeringscrisis.

“Als er een regeringscrisis komt, zal CD&V snel geïsoleerd worden. Ook al omdat ze mathematisch overbodig zijn in deze regering terwijl PS en Ecolo/groen dat niet zijn. En met de desastreuze peilingen in het achterhoofd zal CD&V alles doen om verkiezingen te vermijden.”

ongecontroleerde instroom migranten

Volgens Francken zal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) gedwongen worden om zijn positie te wijzigen en een aangepaste instructie te maken. “De profeten van de valse hoop zullen aan het langste eind trekken. Van gewetensproblemen omwille van hongersdoden heeft links geen last. Aan de goede kant van de geschiedenis gebeurt zoiets immers niet. De revolutie is wel een mensenleven waard.”

“De media zullen zwijgen over dit schandaal en dito bochtenwerk. In de luwte van de zomer, het parlementaire reces en met de watersnoodramp als prioriteit zal ook dit voorbijgaan”, besluit hij.

Bron : Theo Tuurt
Foto’s (c) Gazet van Hove.