Open Vld’er : “Wat is er eigenlijk mis met open grenzen ?”

door Tom Lallemand in palnws.be 

Enkele weken geleden begonnen enkele tientallen uitgeprocedeerde asielzoekers een hongerstaking om op die manier alsnog asiel af te dwingen. Hun asielprocedure werd afgewezen en ze verblijven dus illegaal in dit land, maar ze willen geregulariseerd worden en trachten staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) onder druk te zetten door in honger- en nu zelfs dorststaking te gaan. Het dossier zorgt voor een heuse regeringscrisis.

een linkse partij geworden

Binnen de meerderheid is er veel onenigheid over wat er moet gebeuren met de hongerstakers en het optreden van Sammy Mahdi. Wie (officieel) wel achter Mahdi staat, is Open Vld. Voorzitter Egbert Lachaert en premier Alexander De Croo gaven aan Mahdi te steunen in zijn beslissing om toe te geven aan wat hij zelf ‘chantage’ van de hongerstakers noemt. Niet iedereen bij de liberalen is echter die mening toegedaan. Lieselotte Thys, die vanop de derde plaats op de Antwerpse Open Vld-lijst niet verkozen raakte voor de Kamer, breekt op sociale media een lans voor open grenzen en zou dus gewoon iedere immigrant verwelkomen.

“Wat is er eigenlijk mis met open grenzen ?”, vraagt Thys zich af. Eveneens op Twitter beantwoordt Thys ook haar eigen vraag. “Er zou niks mis zijn met een open grenzen beleid in de toekomst”, klinkt het onder meer, en ze geeft aan te hopen dat politieke partijen daar in de toekomst voor zullen pleiten. “Ik vind grenzen ook zo’n verschrikkelijk beperkend man-made construct”, aldus de Open Vld’ster. “Wie bepaalt wie welk territorium heeft en waarom moet er een territorium zijn ? Voor wie is dat nodig ?”

(Lees verder onder de tweet.)

Het pleidooi voor open grenzen zorgt verontwaardiging, onder meer bij N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman.

Bron : Eigen berichtgeving .