Rode Kruis-Vlaanderen lanceert solidariteitsactie : ‘helpen helpt’

Na de wateroverlast komt de de solidariteit. In een mum van tijd zijn allerlei solidariteitsacties opgezet om de getroffenen te helpen. Bedankt aan iedereen die al hulp heeft aangeboden.

Wil jij ook helpen ? Sluit je aan bij lokale initiatieven of kijk op de website www.rodekruis.be/helpenhelpt

Het is momenteel echter nog onduidelijk wat de exacte noden zijn. Tevens ligt de prioriteit van de (lokale) overheden bij de reddingsacties en is er (nog) geen capaciteit om het hulpaanbod op een gestructureerde manier te integreren in de reguliere werking. Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de  overstromingen te coördineren.

Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook. Daarom lijsten we nu in eerste instantie de heel concrete noden in de getroffen regio’s op. Op basis van die analyse zullen concrete noodhulpacties ondernomen worden.

Voor hulpvragen is het Rode Kruis-Vlaanderen de noden aan het inventariseren in rechtstreeks overleg met de lokale overheden en diensten.

Hoe kan je helpen ?

Financiële solidariteit

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je een gift storten. (BIC : BPOTBEB1). Voor een giftbedrag vanaf € 40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Als vrijwilliger meewerken

Er is nood aan veel helpende handen. Meld je hier aan als kandidaat vrijwilliger. Het Rode Kruis houdt je verder op de hoogte over de taken die zich aandienen. Wil je als bedrijf een bijdrage leveren, contacteer dan relatiebeheer@rodekruis.be.

Meer informatie over de hulpactie vind je op https://www.rodekruis.be/helpenhelpt

Foto’s (c) Gazet van Hove.